Vieraile temppelillä


Yhteystiedot

Krishna-liike ISKCON Suomessa
Malminkylän kartanon Krishna-temppeli
Vanha Helsingintie 14
00700 Helsinki

info@krishna.fi
+358 46 967 9767

Tapo Divyam Das (Tapio Paljakka)
Temppelipresidentti
Aluesihteeri
Krishna-liike ISKCON Suomessa  johtaja
045 131 0016 (ma-pe 8-16)

Kesava Madhava Das (Kenneth Kairenius)
Varatemppelipresidentti
keshava.madhava@krishna.fi


Olemme avoinna


Viikon päätapahtuma:
Sunnuntaijuhla
Sunnuntaisin kello 12:00-14:30
Ohjelmassa: kirtan-musiikkia, luento Bhagavad-Gitasta ja maukas kasvisateria

Kirtan-ilta
Lauantaisin kello 16:00-18:30
Luvassa kirtan-musiikkia ja pieni iltapala

Srimad-Bhagavatam -luentotilaisuus
Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 7:15-8:30
Kirtan-musiikkia, luento ja aamupala

Sandhya-Arati ja kirtan
Keskiviikko - Sunnuntai 18:00-19:00

Oppilasvierailut

Oppilasvierailut


Peruskoulu- ja lukioikäiset uskonnon ja elämänkatsomustiedon oppilaat ovat tuttu näky temppelissä. Pääkaupunkiseudun lisäksi ryhmiä saapuu pitkienkin matkojen takaa muualta Suomesta.Tustustumiskäynnit kestävät tunnista puoleentoista, mutta usein ne venähtävät pitemmiksi nuorten kysymyksistä ja epäilyksistä viriävän keskustelun pohjalta. Oppilaita kiinnostaa Krishna-liikkeen historian ja toiminnan lisäksi Veda-kirjallisuuden oppi elävien olentojen luonnosta ja päämäärästä, ja heitä pohdituttaa erityisesti ihmisyyteen ja aikaamme liittyvät moraaliset ja eettiset haasteet.

Joskus opettajien kanssa sovitaan etukäteen opetussuunnitelman mukainen teema, jonka ympärille vierailu nidotaan: se voi käsitellä esimerkiksi omaa identiteettiä, monikulttuurisuutta tai Krishna-liikkeen asemaa maailmanuskontojen kentässä. Toisinaan räätälöimme kattavampia ohjelmia, jolloin oppilaat pääsevät kokemaan temppelin elämäntapaan liittyviä toimia: esimerkiksi joukko kolmasluokkalaisia opetteli soittamaan käsisymbaleita ja savirumpuja; teki kesäkukkien terälehdistä lootuskuvion temppelihuoneen lattialle; opetteli perinteisiä tanssiaskelia; koristi kasvonsa maalauksilla; ja maistoi rakkaudella valmistettua kasvisruokaa.

Järjestämme tutustumiskäyntejä myös korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille, ja vierailemme sopimuksesta eri oppilaitoksissa. Temppelissä tapahtuvat ohjelmat ovat maksuttomia. Jos vierailuun liittyy ateria, perimme siitä erillisen hinnan.

Tiedustelut:
Lakshmi Wennäkoski-Bielicki
lakshmi@krishna.fi
046 967 9767