Gita Jayanti

Ihmiselämän tarkoitus on elvyttää suhteemme Krishnaan. Bhagavad-gita käsittelee luottamuksellista tietoa yksilösielun, elottoman aineen, Jumalan, karman ja ikuisen ajan olemuksesta ja yhteydestä toisiinsa. Bhagavad-gitaa kutsutaan myös Gitopanishadiksi, mikä tarkoittaa, että se sisältää Veda-kirjallisuuden filosofisen osan, Upanishadien, yhteenvedon.

Gita Jayantina juhlitaan hetkeä, jolloin Krishna puhui Bhagavad-gitan Arjunalle noin 5000 vuotta sitten. Krishna kertoo Bhagavad-gitan neljännessä luvussa, että Hän oli jo aiemmin opastanut auringonjumala Vivasvania samassa joogan tieteessä, ja Vivasvan oli siirtänyt tiedon edelleen Manulle, ihmiskunnan kantaisälle, joka puolestaan opetti sen pojalleen Iksvakulle, Raghu-dynastiaan kuuluneelle kuninkaalle. Koska tämä oppilasketjun välittämä tieto kuitenkin katosi ajan kuluessa, Krishna elvytti sen puhumalla Bhagavad-gitan uudestaan ystävälleen ja oppilaalleen Arjunalle. Krishnan ja Arjunan välinen vuoropuhelu ei pelkästään hyödyttänyt Arjunaa Kuruksetran taistelukentällä, vaan koko ihmisyhteisöä, joka voi tänäkin päivänä turvautua Bhagavad-gitan viisauteen.

Gita Jayanti on oiva mahdollisuus pysähtyä tutkimaan Bhagavad-gitan sisältöä ja merkitystä, ja osoittamaan kiitollisuutta oppilasketjun opettajille, jotka ovat varjelleet sen sanomaa ja valaisseet ehdollistuneita sieluja vuosituhansien ajan. Erityisesti A.C Bhaktivedanta Swami Prabhupadan ponnistelujen ansiosta voimme lukea Bhagavad-gitaa nykyään yli 60 kielellä.

Jaa tapahtuma: